Ανακοίνωση της Ανοικτής Διαχειριστικής Συνέλευσης του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου στα Γιάννενα:


Την Κυριακή 6 Δεκέμβρη και ενώ στους δρόμους της πόλης είναι σε εξέλιξη μαζικότατη και μαχητική πορεία, τα ΜΑΤ περικυκλώνουν τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο.

Παρά τις απειλές οι παρευρισκόμενοι αρνούνται να επιτρέψουν την είσοδο των μπάτσων στο χώρο. Στις επίμονες ερωτήσεις τους για το αν υπάρχει εισαγγελέας ή κάποιο νομιμοποιητικό έγγραφο αντιτάσσουν τον τσαμπουκά τους και προσπαθούν να σπάσουν την πόρτα και τις τζαμαρίες. Τελικά και χωρίς να τηρήσουν κανένα πρόσχημα νομιμότητας εισβάλουν στο χωρο από την πίσω πόρτα της πολυκατοικίας. Συγχρόνως εισβάλουν και σε διπλανά σπίτια τρομοκρατώντας όλη τη γειτονιά. Ακολουθεί κυνηγητό στο εσωτερικό της πολυκατοικίας και βίαιη απομάκρυνση του κόσμου εκτός του κτιρίου∙ ξυλοκοπούν, τραμπουκίζουν, βρίζουν και καταστρέφουν.


Ακολούθησε σωματική έρευνα, εξακρίβωση στοιχείων, έρευνα σε τσάντες και φωτογραφικές μηχανές. Ταυτόχρονα, στον άδειο από συντρόφους-ισσες χώρο, κουκουλοφόρος μπάτσος ερευνά το στέκι για περίπου μισή ώρα. Τα μόνα «ενοχοποιητικά στοιχεία» που βρήκαν ήταν έντυπο υλικό και αφίσες του κινήματος που κατά τη γνώμη τους ήταν αρκετά για να δικαιολογηθεί η εισβολή τους. Ακολουθούν απειλές για προσαγωγές οι οποίες τελικά δεν πραγματοποιούνται, αφού τα ΜΑΤ αποχωρούν μετά από επείγουσα κλήση για επέμβασή τους σε άλλο σημείο της πόλης.

Η παράνομη εισβολή στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο εντάσσεται στο γενικότερο κλίμα στοχοποίησης στεκιών και καταλήψεων και τρομοκράτησης αγωνιζόμενων ανθρώπων, που είδαμε να εντείνεται ενόψει των κινητοποιήσεων της 6ης Δεκέμβρη. Χαρακτηριστική είναι η εισβολή της αστυνομίας το Σάββατο 5 Δεκέμβρη στο στέκι Ρεσάλτο στο Κερατσίνι και η παραπομπή σε δίκη όσων βρισκόταν εκεί με βαριές κατηγορίες βασισμένες σε γελοία στοιχεία, αλλά και όσων τους στάθηκαν αλληλέγγυοι καταλαμβάνοντας το δημαρχείο Κερατσινίου.

Οι επιθέσεις στους χώρους μας, παράνομες και «νόμιμες», οι μαζικές προσαγωγές και συλλήψεις (στα Γιάννενα 39 προσαγωγές και μία σύλληψη στις 6 Δεκέμβρη) το κλίμα αστυνομοκρατίας καθώς και η πολιτική της μηδενικής ανοχής του Χρυσοχοϊδη, όσες «επιτυχίες» και αν έχουν, δε θα καταφέρουν να μας στείλουν στα σπίτια μας. Συνεχίζουμε όπως εδώ και τέσσερα χρόνια, ανοιχτά και δημόσια, με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την αλληλεγγύη, την πολύμορφη πολιτική και πολιτιστική παρέμβαση μας.

ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ Σ’ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
ΟΙ ΠΟΛΕΙΣ ΜΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΤΕΡΝΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ...

Συγκέντρωση - Πορεία

Τετάρτη 16/12
6:00μμ στη Νομαρχία


Ανοικτή Διαχειριστική Συνέλευση
του Αυτοδιαχειριζόμενου Κοινωνικού Χώρου