Πάνω από 2000 άτομα συμμετείχαν στη χτεσινή πορεία ενάντια στην αστυνομική βία ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 από την Ακαδημία και πορεύτηκε στο κέντρο και τις γειτονιές της πόλης φωνάζοντας συνθήματα και αυτοπεριφρούμενη. Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία μαθητών από τα σχολεία της πόλης. Με πανό και οργανωμένα μπλοκ κατέβηκαν οι Σύλλογοι Φοιτητών Μηχανικών Επιστήμων Υλικών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η Συνέλευση για την Οργάνωση της Αντιπειθαρχίας. Προκλητική ήταν η παρουσία της αστυνομίας. Όλο το κέντρο της πόλης ήταν αστυνομοκρατούμενο και διμοιρίες των ΜΑΤ ακολουθούσαν την πορεία. Προς το τέλος της η αστυνομία επιτέθηκε στην πορεία και προσπάθησε να τη διαλύσει με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Η περιφρούρηση απώθησε την επίθεση της αστυνομίας και η πορεία υποχώρησε συντενταγμένα για να διαλυθεί με ασφαλή τρόπο για όσους και όσες συμμετείχαν.

Η αστυνομία έκανε 40 προσαγωγές από οσους και όσες αποχωρούσαν από την πορεία ή απλά της φάνηκαν ...ύποπτοι. Οι προσαχθέντες αφέθηκαν αρκετά αργότερα ελεύθεροι, αφού αναγκάστηκαν να δώσουν δακτυλικά αποτυπώματα. Έγινε μία σύλληψη σε σύντροφο ο οποίος κατηγορείται για "αντίσταση κατά της αρχής" και "απλή σωματική βλάβη" (πλημμελήματα). Οι μαζικές προσαγωγές, στη μεγάλη πλειοψηφία τους από ασφαλίτες, αλλά και η σύλληψη είναι κάτι πρωτοφανες για το επίπεδο κρατικής καταστολής στα Γιάννενα. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, διμοιρία ΜΑΤατζήδων, αυθαίρετα και παράνομα, χωρίς ένταλμα και χωρίς την παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλε στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο. Οι ΜΑΤατζήδες έβριζαν και χτυπούσαν τους παρευρισκόμενους και έψαχναν μάταια να ανακαλύψουν "ευρήματα" για να δικαιολογήσουν την παρουσία τους. Τελικά, έφυγαν μετά από μία ώρα άφου έκαναν "εξακρίβωση" σε όσους βρίσκονταν στο στέκι.

Την Τετάρτη 12:00 θα γίνει η δίκη του συντρόφου που συνελήφθη. Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το δικαστικό μέγαρο!